Om foreningen

 

Nordisk Tai Chi Chuan Forening

Nordisk T’ai Chi Chuan Forening er en af de største T’ai Chi Chuan foreninger i Skandinavien, med fast træning i både København og Oslo.

I foreningen trænes den klassiske Yang-stil (opkaldt efter grundlæggeren).

Foreningen byder på træning på mange niveauer, lige fra begynderniveau til avancerede former og træning i selvforsvar. Desuden bydes på både weekendkurser og træningslejre.

Foreningen afholder også sociale arrangementer for medlemmerne. Her kan for eksempel nævnes julefrokost og sommerfest.

Undervisningen ledes af Arnkjell Joleik, der har beskæftiget sig med T’ai Chi Chuan og lignende aktiviteter siden 1976. Han har en meget grundig baggrund i akupunktur og Qi Gong. Han har desuden trænet andre kampsystemer, heriblandt Aikido og flere Kung Fu stilarter. Ydermere har han studeret Yoga og meditation og har et bredt kendskab til massage, healing m.m. Han har rejst i Kina, USA og Europa for at studere med de bedste lærere.

 

Tai Chi Chuan

T’ai Chi Chuan er et gammelt kinesisk kampsystem, der ydermere har en gavnlig indflydelse på helbredet, både fysisk og psykisk. Basalt set er T’ai Chi Chuan læren om harmonien mellem ”Yin” og ”Yang”, de grundlæggende energier som i kinesisk tradition skaber og harmoniserer universet gennem deres samspil og balance.

Som kampkunst hører T’ai Chi Chuan til de såkaldt indre systemer, idet det er baseret på udviklingen og kontrollen af indre energi (Qi) i stedet for brug af (ydre) muskulær styrke. Man afleder modstanderens energi og sætter aldrig styrke mod styrke. Grundlæggende er tanken at opnå harmoni fremfor at overvinde modstanderen.

Der er mange helbredsmæssige fordele ved at træne T’ai Chi Chuan. Korrekt og vedvarende træning bringer lindring og ofte helbredelse for utallige lidelser og sygdomme. Bevægelserne strækker og koordinerer kroppen, som bliver smidig, træner muskler og led og styrker de indre organer. Åndedrættet bliver dybere og hjertet slår langsommere. Koordinationen bliver forbedret og man bliver roligere og mere koncentreret.

T’ai Chi Chuan bliver også kaldt meditation i bevægelse og balancerer krop og sind på en harmonisk måde. Man beholder sin jordforbindelse, samtidig med at man udvikler den indre stilhed med en årvågen bevidsthed.

De tre ovennævnte dele af T’ai Chi Chuan (kampkunst, helbredsfordele og meditation i bevægelse) hænger uløseligt sammen, og kan ikke trænes uafhængigt af hinanden hvis man ønsker det fulde udbytte af systemet.