Tid og Sted

Datoer:

Essensen af Tai Chi Chuan

Vandelementet.

Fra stilstand til bevægelse.

Kursus 7og 8 Februar 2016

For begyndere og øvede.

I Tai Chi Chuan træner og balancerer vi hele organismens energi. Dette gør i harmoni med naturens og årstidernes forvandling. Denne helgen underviser jeg klassisk Tai Chi Chuan, med fokus vinterens energi, som teorien om de fem forvandlings faser (fem elementer) er forbundet til vandelementet.

Vandelementets kraft er forbundet med det man lægger vægt , det lægger vægt livets inderste essens. Træerne står uden den ydre pynt af blade, blomster og frugt som findes i vækst sæsonen. Her er der kun tale om essensen der findes i frøet, de potentialer der endnu ikke er udfoldet. Det er som et træ der kun besår af sine grene, stamme og rødder, der venter med sin kraft dybt inde. For os er vinteren og vandelementet en tid til at samle sig igen. Når vi kommer derind, er vi i kontakt med vores sande essens med vores kærne. Vandelementetdet element der er tilknyttet vinteren - peger denne kærne, denne dybe kilde af energi, hvor vores dybeste kilde til forståelse af vores dybeste identitet. Vi kan bruge denne kilde af energi til en dybere selvindsigt. dette kursus, vil du opdage hvad Tai Chi Chuan består af. Hvordan det er opbygget? Hvad er essensen? Du vil opdage mekanismer og lovmæssigheder i formen, som vil gøre din forståelse dybere og din udførelse af træningen langt stærkere.

Vinteren er en årstid hvor naturen og vi har mulighed til indre arbejde, meditation, overvejelse, koncentration og lagring af vores energi. Vi bruger denne årstid til at samle og lagre vore kræfter, vi kultiverer vor energi til det år, som snart kommer. Vi er mindre aktive i denne årstid, vi hviler mere, går tidligere i seng og står senere op, vi er mere tilbageholdende med vores seksuelle energi. Ligesom et frø der ikke kan spire før det har samlet tilstrækkeligt med energi, ligesom vore planer og ideer kan blive udtømt for energi, hvis de sættes i gang for tidligt. I Tai Chi Chuan træner vi evnen til at finde ro og til at vente, indtil tiden er moden. Først da, når tiden er inde, lader vi energien komme til udtryk.

Vinter er tiden hvor man falder til ro, finder stilheden i bevægelsen, kommer til klarhed. Som mudret vand der er uklart når det er i bevægelse, kommer klarheden i vandet, når dyndet bundfældes. Som te der skal trække før den drikkes.

Rigelige reserver giver os mod og evnen til at handle. Mangel reserver giver frygt og angst.

Den positive side ved frygt er at det skal beskytte os mod farer. Vi bør være lidt bange for at over vejen. For meget angst forhindrer os i at krydse vejen, for lidt angst får os til at krydse vejen, uden at se om der kommer biler.

For lidt energi i vandelementet kan forhindre dig i at møde de udfordringer livet giver os. Det kan forhindre dig i at leve op til dit fulde potentiale. Du lærer teknikker og metoder til at samle og kultivere dine energier og reserver.

Vandelementets og dermed vinterens energi er den mest indadvendte energi i årets løb. Træerne ser ud som skeletter, saften er sunket helt ned, alle ydre tegn liv er usynlige. Det der foregår, sker i det indre, det er usynligt, skjult. Det er roen og selvfordybelsens tid. Vandelementet er forbundet til evnen til at samle sine reserver og energi og holde dem parate til tiden er inde. Det er tiden til at samles omkring pejsen, tid til indadvendthed, tid til meditation og eftertanke.

dette helgekurset vil du kunne samle og pleje dine indre resurser.

Sted: Scenehuset, Bogtadveien 49, Majorstua, Oslo

Tid : 10.00-18.00

Pris: Nok 1800
konto nr. 6005.07.51638 i Nordea

Vi ses til træning

Arnkjell Joleik

Nordisk Tai Chi Chuan Forening

 

 

Tai Chi Chuan i Oslo 2016

5 kurs - med utgangspunkt i årstidene og de fem elementer:

6-7. februar:

·        Vann- Begynnelse. Hvordan begynner bevegelsene? Fra stillstand til bevegelse. Transformasjon innefra og ut. Yin er sterkest - Yang i vekst.

5-6. mars:

·        Tre - Vekst, intensjon, vilje, drømmer, kreativitet og håp. Transformasjon i bevegelse. Yin svekkes - Yang styrkes.

4-5. juni:

·        Ild - Blomstring og uttrykk, erkennelse og forståelse. Transformasjon sitt højeste. Yang nesten sitt højeste - Yin er svekket.

3.-4. september:

·        Jord - Modning, evaluering og innsigt. Transformasjon og forståelse. Yin og Yang i balanse.

5-6. november:

·        Metal - Strukturen i den indre trening. Transformasjon utefra og inn. Yin er snart sitt høydepunkt - Yang svekkes

Sted: ScenehusetBogstadveien 49, Majorstuen, Oslo

Alle kursene ledes av: Arnkjell Joleik - Chefinstruktør for Nordisk Tai Chi Chuan Forening

Pris: NOK 1800i døren eller konto nr. 6005.07.51638.

Mobil:+45 26 28 29 51                   Se mere : www:taichichuan.no