Tai Chi Chuan Weekend kursus

Disse weekender er for dig der vil stifte bekendtskab med, eller blive (endnu) bedre til Tai Chi Chuan. Hvad enten du er helt ny begynder, eller har trænet Tai Chi Chuan i længere tid, vil denne weekend styrke og balancere dig.

Det er en rigtig god anledning for dig, til at gøre det ekstra der skal til for at gøre fremskridt.

I Tai Chi Chuan følger vi universets grundlove og forvandlinger ved at træne vores balance – dreje og bruge sindet og kroppen på en balanceret og dynamisk måde. Du lærer at styrke og nuancere din krop og psyke gennem træningen.

Hvis du er ny, vil du på et weekendkursus nå at lære at lave hele 1. del af den langsomme form og kan efterfølgende gå direkte ind på et af vore hold.

For dig, der deltager på ”Tui Na” massage kurserne – akupunktur uden nåle, vil du lære om forbindelsen mellem ”Tui Na” massage og Tai Chi Chuan. Begge systemer arbejder med samme energiopfattelse.

Det giver stor glæde at træne denne indre, helbredsfremmende kunstart. Vi har en hyggelig atmosfære i vores forening og inviterer dig til træne med os og sammen udforske en harmonisk og balanceret vej til sundhed, energi og indre ro.

Træningen tilpasses dine behov, evner og kunnen.

Tid: Begge weekendkurser er fra 10:00-18:00              (Inklusiv 2 timers frokost)

Sted: Idrætshuset, Gunnar Nu Hansens Plads 7, 2100 København Ø, Danmark

Pris pr. kursus: 950 Dkr. for medlemmer af Nordisk Tai Chi Chuan Forening. 1250 Dkr. for ikke medlemmer.

Tilmelding og info: mail@taichichuan.dk

Telefon: +45 26 28 29 51

Underviser: Chefinstruktør Arnkjell Joleik Nielsen

 

Vi ses til træning o)-(

Træningen ledes af  Arnkjell Joleik,Tai Chi Chuan mester og akupunktør

Tui Na – akupunktur uden nåle

Weekendkursus

1. og 2. oktober 2016

 

Denne workshop er for dig, der vil lære at mærke og balancere energi. Det handler om at få en direkte praktisk (hands on) erfaring og viden.

Du lærer det grundlæggende – at mærke energi (Qi) og hvordan den styrkes, balanceres og beroliges.

I løbet af denne weekend gennemgår vi punkter og områder på forsiden af kroppen (Mo punkterne) og de bagved liggende energetiske strukturer – ud fra principperne i Kinesisk medicin – Akupunktur, Tai Chi Chuan og Qi Gong.

Det, at kende til sin egen og andres energi, er et ”must”, hvad enten du træner Tai Chi, Yoga, Massage, Coaching, Mindfullness eller Akupunktur, eller ”bare” er generelt interesseret i emnet.

I alle tilfælde vil det give dig et bedre indblik i, hvad der sker med dig selv og med de mennesker du omgås.

Du lærer at mærke, lokalisere og skelne mellem akupunkturpunkterne og de punkter og områder, der er relateret til forskelige dele af kroppen og psyken. Du lærer at behandle med akupressur, det vil sige, at der ikke benyttes nåle. Du lærer at behandle enkle ubalancer, så som: stress, spændinger, hovedpine, menstruationssmerter, nakke- og skulderspændinger og lignende.

Mennesket ses som en lille udgave af universet. Det er de samme principper og regler, der styrer planeter og stjerner, vejret, årstidernes forandringer, som også styrer det menneskelige legeme og menneskets rejse gennem livet. Alt er forbundet, den mindste del eller begivenhed er forbundet med og reflekteret i kosmos. Mikrokosmos indeholder makrokosmos og makrokosmos indeholder mikrokosmos.

Det er denne forudsætning, der ligger bag tankegangen i Kinesisk medicin. Ryggen ses som en bjergside, som skærmer og støtter og forsiden af kroppen ses som frugtbare dale, der opretholder og nærer livet.

Det sprog, der beskriver sundhed og sygdom i Kinesisk medicin, er det sprog der beskriver vejret og landskaberne: Vi taler om vind, varme, kulde og fugt, der invaderer kroppen. Om tørke og væde, om ildelementet og vandelementet.

Dette enkle, poetiske sprog kommer fra århundreders observation af naturlovenes indflydelse på livet. Vores indre liv forbinder sig med den ydre verden, både subtilt og på meget i øjenfaldene måder. Solen varmer os, jorden nærer os, en brise er dejlig, blomster giver os glæde. Vi er forbundet til jorden, kosmos og andre levende væsner på subtile måder. Vore kroppe reagerer forskelligt på mad, berøringer og stemninger, på måder der ligger udenfor den ”almindelige” opfattelse af tingene.

Disse subtile svingninger blev kortlagt af de gamle kinesere og arbejdet med at kortlægge dem fortsætter endnu.

På denne weekend lærer du at mærke og påvirke de subtile svingninger, blokeringer og spændinger, der findes i kroppen. Du lærer hvordan du kan påvirke energien, så smerter og blokeringer opløses både hos dig selv, der giver og den, der modtager behandlingen.

Tid: 1. og 2. oktober fra kl. 10.00 – 17.00

Sted: Aku Aku klinikken, Jagtvej 23 B, 2200 København N

Pris: 1600 kr. hvis du betaler før 20/9 2016 ellers er prisen 1900 kr.

(Betales på konto nr.: 2114 0296434493)

Info og tilmelding: info@akuaku.dk og mobil +45 26 28 29 51

De næste Tui Na kurser er planlagt til:

15.-16. oktober 2016: Ryggen i centrum

14.-15. januar 2017: De klassiske punkter

Senere følger: De 12 meridianer