top of page

LÆR ALT OM

Tai Chi Chuan

Lær Tai Chi 

Bullet point

Find en god lærer

Find en god lærer. I begyndelsen er Tai Chi Chuan vanskeligt, og fysisk udfordrende, fordi det er betydningsfuldt at få en korrekt kropsholdning, således at krop og sind kommet i en harmonisk helhed. Det er derfor korrekt instruktion er af største betydning for alle og i særdeleshed for begynderen.

Bullet point

Lær bevægelserne nedefra

Lær nedefra. Bevægelserne udføres med hele kroppen, begynd nedefra, med fødderne, så hvor vægten er, så kroppens retning, og til sidst hænderne. Bevægelsen ”vokser” frem fra fødderne som er ”rødderne” i bevægelsen.

Bullet point

Vær opmærksom på vægtfordeling 

Vær opmærksom på vægten Når man udfører Tai Chi Chuan, skal den nederste del af ryggen holdes lodret, det ændrer balancen i hele kroppen. I Tai Chi Chuan, skifter man hele tiden vægten – dette skal forgå tilsyneladende uden anstrengelse. Knæene skal være bøjede, og vægten skal synke ned i jorden.

Woman praticing tai chi chuan at sunset.
Der er kun to ting der er vigtige i Tai Chi Chuan: Den første er at begynde, den anden er at fortsætte.
Rock Balancing

Tai Chi Filosofien

Bullet point

Bliv et med naturen

I Tai Chi Chuan tales der ofte om at glemme sig selv, for at blive et med naturen. Tai Chi trænes ideelt set udenfor og hele sommerhalvåret finder du os i Fælledparken på Østerbro omgivet af store smukke grønne træer.

Bullet point

Partnerøvelser

I Tai Chi laver vi også partnerøvelser. Disse er både en måde at blive bedre bekendt med at mærke energien, samt en måde til at slippe sin angst og sit ego. For en kampkunstudøver, kan frygt give uheldige resultater. For almindelige mennesker giver det spændinger og dårligt helbred.

Bullet point

Giv slip og oplev et større flow

Tro ikke at det er enkelt Du må regne med at der er lidt ømhed og træthed når du træner Tai Chi Chuan. Især i begyndelsen. Når du har gode stillinger er det en god ide, ”at gå til den”. Giv slip på behovet for kontrol. Den største vanskelighed er filosofisk/psykologisk- at overvinde sig selv.

Man beholder sin jordforbindelse, samtidig med at man udvikler den indre stilhed med en årvågen bevidsthed.

Tai Chi Chuans historie 

Bullet point

Gammelt kinesisk kampsystem

Tai Chi Chuan er et gammelt kinesisk kampsystem, der ydermere har en gavnlig indflydelse på helbredet, både fysisk og psykisk. Basalt set er Tai Chi Chuan læren om harmonien mellem ”Yin” og ”Yang”, de grundlæggende energier som i kinesisk tradition skaber og harmoniserer universet gennem deres samspil og balance.

Bullet point

Kontrollen af indre energi

Som kampkunst hører Tai Chi Chuan til de såkaldt indre systemer, idet det er baseret på udviklingen og kontrollen af indre energi (Qi) i stedet for brug af (ydre) muskulær styrke. Man afleder modstanderens energi og sætter aldrig styrke mod styrke. Grundlæggende er tanken at opnå harmoni fremfor at overvinde modstanderen.

Bullet point

Styrker helbredet

Bevægelserne strækker og koordinerer kroppen, som bliver smidig, træner muskler og led og styrker de indre organer. Åndedrættet bliver dybere og hjertet slår langsommere. Koordinationen bliver forbedret og man bliver roligere og mere koncentreret.

Soothing Bell
bottom of page